Prof. Dr. Petar Veselinović novi predsednik FK ‘Radnički 1923′

Posle odlaganja sednice Skupštine FK ‘Radnički 1923′ u više navrata, ista je trebalo da se konačno održi 23. jula, sa početkom od 20 časova. Obzirom da zakazanog dana nije ispunjen kforum, sednica Skupštine je po propisima i Statutu još jednom odložena i ponovno zakazana 24 časa kasnije, odnosno za petak, 24. jul, u 20 časova.

Ovoga puta na sednici Skupštine pojavio se dovoljan broj članova, kako bi se pristupilo sprovođenju dnevnog reda, donošenju odluka, postavljanju nove Uprave FK ‘Radnički 1923′.

Kao što je poznato javnosti, 02. jula  prošle godine, na mesto predsednika kluba postavljen je Aleksandar Mitrović, koji je tu funkciju vršio tri meseca, do 9. oktobra 2014., kada je podneo ostavku, koja je na današnjoj sednici Skupštine zvanično i usvojena. Od tada, FK ‘Radnički 1923′ bio je bez predsednika kluba, a i Upravni odbor izabran na prošloj sednici Skupštine vremenom je brojao sve manje članova. U takvoj situaciji FK ‘Radnički 1923′ funkcionisao je do kraja prvenstva 2014/2015, kada je i završio takmičenje u Jelen Super ligi.

Danas je konačno stavljena tačka na pitanje Uprave kluba, jer je za novog predsednika izabran Prof. Dr. Petar Veselinović. dosadašnji potpredsednik, čovek koji pre svega, kako je i sam naveo, voli Radnički 1923 i koji čak ni u najtežim trenucima nije odustao od Radničkog 1923, već se trudio da svim naporima pomogne kada god je to bilo potrebno.

Prof. Dr. Petar Veselinović u svom obraćanju, u kojem je naveo da je najbitnije sada rešiti goruće probleme i omogućiti nesmetano funkcionisanje kluba, naglašavajući da se ozbiljno radi na dovođenju strateškog partnera iz Nemačke – imenovao je i članove Upravnog odbora. Rame uz rame, sa profesorom Veselinovićem, kao potpredsednik radiće Nemanja Dimitrijević, diplomirani ekonomista, dok će mesto drugog potpredsednika zauzeti predstavnik iz redova budućeg strateškog partnera. U Upravnom odboru FK ‘Radnički 1923′ nalaziće se i Aleksandar Busarac – diplomirani pravnik,Aleksandar Simić – vlasnik Silke, Miloš Obradović – privatni preduzetnik i Aleksandar Ivanović. Sedmi član Skupštine doći će iz redova navijača, ‘Crvenih Đavola’.

Prof. Dr. Petar Veselinović bio je jasan da je najbitnija i najhitnija stabilizacija kluba, kao idovođenje strateškog partnera, kako bi se omogućilo nesmetano funkcionisanje kluna na duže staze.

Na prvom mestu je stabilizacija kluba. Najpre rešiti situaciju sa Poreskom upravom, skinuti blokadu. Očekuje se pomoć Fudbalskog Saveza Srbije, a pre svega Skupštine grada Kragujevca, čelnih gradskih vlasti. Očekujemo da se pregovori sa inostranim partnerom završe za dva meseca, kada bi trebalo da se zakaže redovna sednica Skupštine, na kojoj bi se to verifikovalo i uspostavio pun sastav Upravnog odbora, koji bi uključio predstavnike inostranog partnera. Potencijala ima, želje i volje ima, sa ovakvim navijačima, ovakvim gradom, Radnički 1923 mora da uspe. Moj mandat kao predsednika kluba je za početak ograničen na devedeset dana. Ako ne bude boljitka, moraće da se traži novo rešenje.‘ – rekao je novi predsednik FK ‘Radnički 1923′, Petar Veselinović.