NASLOVI

PROFESOR SAŠA MIHAJLOVIĆ I GEOGRAFIJA ZA GIMNAZIJALCE

Наш блог је на вебу од децембра 2013. године. Намењен презентовању образовних садржаја из географије, а осмишљен је као један од начина интернет додатне наставе за ученике Прве крагујевачке гимназије и ученике свих гимназија Србије.
 

JANKU BRONZA NA OLIMPIJADI IZ FIZIKE

Na internacioalnoj olimpijadi iz fizike u Indiji  Janko Sustersic, učenik Prve kragujevačke gimnazije, osvojio bronzanu medalju. Ponos porodice, grada Kragujevca i Srbije.
 

DJORDJE BUKVIĆ MODNU FOTOGRAFIJU IZLAŽE U LUVRU

Đorđe Bukvić, fotograf iz Kragujevca, ima samo 18 godina, a veliku karijeru u svetu modne fotografije.
 

BRONZA ZA MATEJU

Još jedan uspeh mladog gimnazijalca                                           NOVINE KRAGUJEVAČKE
 

ALEKSANDAR BUDJEVAC, FOTOGRAF PRVE KLASE

Aleksandar Budjevac, jedan od retkih Kragujevcana sa najvisim izlagackim zvanjem Foto-saveza Srbije F1, promovisan je krajem juna u Cacku na Danima fotografije u Srbiji. Budjevac je tokom proteklih godinu dana osvojio dvadesetak nagrada na velikim medjunarodnim izlozbama i tako postao jedan od najuspesnijih autora u Srbiji. Pre nedelju dana njegove fotografije su cinile deo kolekcije kojom se Srbija predstavila na izlozbi u Londonu.
 

 VOLONTERI SVIH ZEMALJA: “BE A PART OF THE CHANGE”

 Projekat „Pokreni svoju budućnost“ koji je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta, održava se po treći put u Kragujevcu tokom leta ove godine. Projekat se sastoji od jezičkih radionica i radionica informatičke pismenosti i počinje sa realizacijom 1.jula, radionice će se održavati od 6.jula, a ceo projekat se završava 15.avgusta. Radionice će držati student volonteri koji će boraviti u našem gradu duže od mesec i po dana. Pored radai druženja sa decom, volonteri će imati priliku da upoznaju naš grad, kulturu i naš način života.