VOLONTERI SVIH ZEMALJA: “BE A PART OF THE CHANGE”

 Projekat Pokreni svoju budućnost“ koji je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta, održava se po treći put u Kragujevcu tokom leta ove godine. Projekat se sastoji od jezičkih radionica i radionica informatičke pismenosti i počinje sa realizacijom 1.jula, radionice će se održavati od 6.jula, a ceo projekat se završava 15.avgusta. Radionice će držati student volonteri koji će boraviti u našem gradu duže od mesec i po dana. Pored radai druženja sa decom, volonteri će imati priliku da upoznaju naš grad, kulturu i naš način života.

 U skladu sa projektom, organizujemo događaj “BE A PART OF THE CHANGE” koji će biti održan 10. jula 2015. u 17h u svečanoj Sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu

Ovaj događaj ima za cilj da pruži mogućnost studentima svih fakulteta, kao i svim zainteresovanim mladim ljudima, da upoznaju volontere iz zemalja kao što su Turska, Rusija, Francuska, Mongolija, Ukrajina, Poljska, Italija, Azerbejdžan, Moldavija i Grčka. Ovaj događaj je prilika da se student upoznaju sa studentima iz drugih zemalja, saznaju mnogo toga o njihovoj kulturi, njihovom načinu života, kao i to zašto su se odlučili da dođu baš u Srbiju. Ovo je takođe jedinstvena prilika za student koji planiraju da i sami odu na praksu da saznaju kakvo je iskustvo drugih studenata koji su upravo na svojoj volonterskoj praksi.

 

Studentska organizacija AIESEC razvija liderski potencijal mladih, tako da želimo da u praksi pokažemo važnost formalnog i neformalnog obrazovanja, kao i širok spektar mogućnosti koje se pružaju mladima u Srbiji, a da oni toga još nisu ni svesni. Isto tako, želimo da pokažemo koliko su važne za razvoj našeg grada ovakve studentske razmene, kao i činjenicu da naši studenti mogu isto tako pomoći nekom gradu u nekoj drugoj zemlji.

 

Više informacija kao i prijavu za stručnu praksu u inostranstvu možete pronaći na sledećem linku: http://bit.ly/GT_teaching, a za volontersku praksu na: http://bit.ly/GlobalCitizenSrbija

 

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče nadruštvo. Prisustvom u preko 120 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno-odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.