Koncert grupe “Kal“

Grupa “KAL” nastupiće 28. novembra, u 21 sat, u Kragujevcu u „Čaurnici” Kneževog arsenala, u okviru projekta Romskog kulturnog centra pod nazivom „Romski karavan umetnosti”.


KAL je urbani romski bend iz Beograda. Muzički stil koji je ovaj bend kreirao zapadni kritičari su nazvali Rock’n’Roma i to svakako najbolje oslikava njihovu muziku. Od 2006-te godine, kada su otpočeli svoju karijeru, do sada, u inostranstvu su odsvirali preko 600 koncerata. Nastupali su na najznačajnijim domaćim, evropskim i svetskim festivalima poput „Roskildea” u Danskoj, „Fuzion” festivala u Berlinu, „Pepsi Sziget” festivala u Budimpešti kao i na domaćem EXIT-u.

„Romski karavan umetnosti” je putujući multidisciplinarni projekat čiji je cilj da promoviše romsku kulturu i umetnost na inovativan način i na taj način doprinese smanjenju negativnih kulturnih predrasuda.. Deo je nacionalne kampanje za afirmaciju Roma („Rom, to sam ja“ / „Da li znaš ko sam ja?“) koja je započeta 2010. godine.

Program je sastavljen od nekoliko Celina:

18.00 Javna tribina „Uspešni Romi i njihova dostignuća“ , Kontakt galerija SKC-a , ul. Radoja Domanovića 12, Kragujevac

20.00 Izložba fotografija „ Poznati Romi sveta“, Knežev Arsenal – Čaurnica, Kragujevac

21.00 Koncert grupe „KAL“, Knežev Arsenal – Čaurnica, Kragujevac

ULAZ JE BESPLATAN

 

Putujući karavan sprovodi Romski kulturni centar, asocijacija intelektualaca romske i neromske nacionalnosti, osnovan kao nestranačko i neprofitno udruženje građana čiji je osnovni cilj kulturna afirmacija Roma. Program se realizuje uz podršku organizacije Civil Rights Defenders.