NASLOVI

PROFESOR TOM STEJN O DIGITALNOM MARKETINGU U KRAGUJEVCU

Studentski Kulturni Centar Kragujevac u saradnji sa organizacijom Multikultivator i Filološko umetničkim fakultetom Univerziteta u Kragujevcu ima čast da Vas pozove na predavanje profesora Toma Stajna (Berklee College of Music, Boston USA) u sredu 18. oktobra sa početkom u 11h u sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu.

 

VELJA UREDNIK TV KANAL 9

  VELIKI POVRATAK REGIONALNE TV KANAL 9
 Nakon velike pauze u emitovanju sopstvenog programa, simbolično, od 9.oktobra, TV Kanal 9 počinje sa emitovanjem novih programskih sadržaja.
 

VLADAN SLAVKOVIĆ: DODJITE U ŠKOLU RONJENJA NA PLAŽI PLOČE

 
"KLUB RONJENA "KRAGUJ DIVING"  IZ KRAGUJEVCA SVAKE GODINE NA PLAŽI PLOČE KOD JAZA ( BUDVA,CG) ORGANIZUJE TOKOM LETA ŠKOLU RONJENJA. OSETITE ČARI DUBINA I PRIKLJUČITE NAM SE. VELIKI BROJ NAŠIH SUGRAĐANA VOLI MORE I ARENALIN DUBINA. ISKUSNI SMO INSTRUKTORI I BEZBEDNO ĆETE UŽIVATI."
 

Završena prva obuka za profesionalne upravnike zgrada u Kragujevcu

U Privrednoj komori Srbije- RPK Kragujevac završena je prva obuka za profesionalne upravnike zgrada. Obuka je trajala od 15. do 28. juna, a 27 polaznika je dobilo serifikate i ostvarilo pravo da izađe na ispit. Teme obuke, koja je trajala 50  školskih časova- pravni okvir u vezi sa korišćenjem, upravljanjem i održavanjem zgrada, administrativni i finansijski apekti upravljanja zgradom, karateristike zgrade, održavanje zgrade i bezbednosne procedure, kao i komunikacija, predavali su eminanetni stručnjaci iz ovih oblasti. Zakonom je predviđeno da se najmanje dva puta godišnje organizuju obuke i ispiti za sticanje licenci.
 

Novi Fiat Tipo osvojio prestižnu nagradu „Autobest 2016“

§  Novi model brenda Fiat osvojio je prestižnu nagradu Autobest. Za ovaj model glasao je međunarodni žiri koji se sastoji od 26 novinara iz oblasti automobilizma iz 26 različitih zemalja Evrope.
 

LEGO LIGA ROBOTA

Takmičenje FLL
Ovogodišnje takmičenje FLL, poznatije kao Lego liga robota na kome se takmiče timovi učenika, programera mini robota sačinjenih od Lego kockica i komponenti biće održano i u Kragujevcu u Prvoj gimnaziji u ponedeljak, 21. decembra.
 

CRNUĆA - PRVA SRPSKA PRESTONICA

Promocija knjige
U četvrtak, 17. decembra u Narodnom muzeju (Konak kneza Mihaila) održaće se promocija knjige „Knez Miloš i Crnuća” autora Jevđe A. Jevđevića. U knjizi Jevđević zastupa tezu da je Miloševa kuća u selu Gornja Crnuća bila prvi srpski „dvor” tog, ustaničkog doba, pa je samim tim, Crnuća a ne Kragujevac prva savremena srpska prestonica.
 
 Pred oko 500 posetilaca u najnovijim modelima poznatih domacih i svetskih brendova prodefilovalo je 40 manekena, ukljucujuci i poznatu kragujevacku novinarku Lepu Jelu, koja je nosila "Lunin" model i pokazala da joj godine ne mogu nista.Posetioci su posle duzeg vremena zajedno na sceni mogli da vide poznati tv voditeljski par Gocu i Velju. 
 

BORAČ, 26.12.2015 DESPOTOVA POVELJA

 

Izbor za „Najlepši BRK Šumadije“

Kragujevački Komitet za međunarodnu saradnju studenata medicine organizuje, u sklopu projekta „MOVEMBER“, izbor za „Najlepši BRK Šumadije“ u nedelju 29. novembra 2015. god u kafeu „DVOR“, sa početkom u 20h.
Pozivaju se muškarci svih uzrasta da neobrijani dođu na ovaj izbor, a nosioce najlepših brkova očekuju i vredne nagrade. Žiri će činiti tri člana lepšeg pola, koje će po raznim kategorijama ocenjivati kvalitet i kvantitet brkova, brade i sveukupni doživljaj kandidata. Cilj, ovog događaja, kao i projekta „MOVEMBER“ uopšte, je podizanje svesti muškaraca o značaju očuvanja svog reproduktivnog, mentalnog i sveobuhvatnog zdravlja.
MOVEMBER je internacionalna kampanja, pokrenuta pre više od 10 godina, koja se sprovodi jednom godišnje, tokom čitavog novembra. Ideja je da se što veći broj muškaraca uključi u izazov puštanja brkova tokom mesec dana, a sve sa ciljem podizanja svesti o očuvanju zdravlja kod muškaraca. Poseban akcenat je stavljen na očuvanje mentalnog i reproduktivnog zdravlja muškaraca, i podizanje svesti o učestalosti karcinoma testisa i karcinom prostate. Po prvi put se ovaj vid kampanje, projekat MOVEMBER, sprovodi i u Kragujevcu, u organizaciji kragujevačkog Komiteta za Međunarodnu Saradnju Studenata Medicine IFMSA-Serbia, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta preko Udruženja „Sunce“ kao resurs centra za Podunavski, Šumadijski i Pomoravski okrug, kao deo programa „Mladi su zakon“. Tokom novembra, kao deo ovog projekta, organizovano je niz aktivnosti u Kragujevcu. Prva u nizu je bila "grow a MOUSTACHE PARTY" žurka početkom novembra u Caffe "Dvor"-u, na kojoj su se zainteresovani muškarci uključili u izazov puštanja brkova tokom čitavog novembra. Dan ranije, u subotu, je promovisan ovaj projekta u Šoping centru Kragujevac PLAZA, gde su se građani informisali o svim aktivnostima vezanim za ovaj projekat i temama koje su njime obrađene. Pre samog izbora će se održati dva predavanja I radionice na ovu temu. Sve informacije o ovom projektu možete dobiti na fejsbuk stranici projekta www.facebook.com/movember.kragujevac.serbia, a svaka objava na društvenim mrežama o ovom projekatu nosiće oznaku #MOVEMBER_KG. Zvanični slogan ovog projekta u Kragujevcu je "PUŠTAJMO BRKOVE!"
Karcinom testisa pogađa 3-5% muškaraca, a največi procenat obolelih je starosti 20-35 godina. Iako važi za jedno od najinvazivnijih karcinoma, ranim otkrivanjem izlečenje je potpuno u čak 95% slučajeva. Stoga je neophodno da se maldi edukuju o ranim simptomima bolesti, kako da ih prepoznaju i kome da se obrate za pomoć. Samopregled testisa je najjednostavniji način ranog otkrivanja ove bolesti, koja se obično prezentuje pojavom tvrde kvržice na testisu i njegovim uvećanjem, koje može biti bolno.
Komitet za međunarodnu saradnju studenata medicine – Srbija
International Federation of Medical Students’ Associations – Serbia
IFMSA-Serbia - Generalni Sekretarijat, Dr Subotića 8 (Dekanat Medicinskog Fakulteta), 11129 Beograd 102
tel/fax: 011/3610-776, 065/3610-776, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. document.getElementById('cloak91722f1b32052734b00b15a3d32d5059').innerHTML = ''; var prefix = 'ma' + 'il' + 'to'; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var addy91722f1b32052734b00b15a3d32d5059 = 'ifmsa-serbia' + '@'; addy91722f1b32052734b00b15a3d32d5059 = addy91722f1b32052734b00b15a3d32d5059 + 'ifmsa' + '.' + 'org'; var addy_text91722f1b32052734b00b15a3d32d5059 = 'ifmsa-serbia' + '@' + 'ifmsa' + '.' + 'org';document.getElementById('cloak91722f1b32052734b00b15a3d32d5059').innerHTML += ''+addy_text91722f1b32052734b00b15a3d32d5059+''; , www.ifmsa-serbia.org
žiro račun: 265-1100310000641-66
 

IZLOŽBA: VALJEVO GRAD BOLNICA 1914-15.

ВАЉЕВО 1914-1915. ГОДИНЕ
 

Nemanja Marković: Prvi put na Trci sećanja

Aktivan sam trkač. To ne znači da trčim profesionalno, naprotiv, aktivan sam amater. Trčim svuda. Po zemlji, travi, betonu. Nekoliko puta sam trčao i po snegu, mada mi nije preterano prijalo. Od lokacija preferiram naravno Šumarice, zbog 100 načina da stazu produžite ili skratite, da bi pogodili željenu kilometražu, ili vreme. Kad mi Šumarice izađu na nos, trčim i oko jezera na Bubnju, po Košutnjaku i po bližim prigradskim naseljima i selima. Trčao sam i po Zastavinom parkingu, pošto sam slušao da je nekad kad je Zastava bila na vrhuncu nerada bio ozbiljno sportsko poprište, ali mi se nije dopalo.
 

Međunarodni skup germanista jugoistočne Evrope u KG

PRVI PUT U SRBIJI
 
Naš grad će ove nedelje biti domaćin jednog uglednog internacionalnog skupa. U organizaciji Katedre za nemački jezik i književnost Filološko-umetničkog Fakulteta (koordinatori projekta mr Nikola Vujčić i dr Marina Petrović-Jilih) u Kragujevcu od 12. do 14. novembra održaće se Osmi međunarodni skup germanista i germanistkinja Jugoistočne Evrope. Ovaj skup koji se održava svake godine a sada po prvi put u našoj zemlji, posvećen je temi „Blizina i distanca u jeziku, književnosti i kulturi”. Na njemu će izlagati i učestvovati preko 60 naučnika i naučnica iz svih zemalja regiona, kao i gosti iz Nemačke, Austrije i Švajcarske, a održavaće se u Hotelu „Šumarice”.
 

VIDIMO SE U BREZOVOM GAJU

Plemenita akcija nekadašnjih gimnazijalaca
 

UPOZNAJ SEBE DA BI SE LEPŠE UHLEBIO

Knjiga „kako do posla”
U eri vaskolikog crnila i opšte depresije nije zgoreg podsetiti se da život – čak i danas, jeste lep. Da nas na to podseti istoimenom edicijom postarala se naša sugrađanka Snežana Ivanović svojom knjigom – uputstvom „Kako do posla”. Danas kada smo preplavljeni priručnicima ovog tipa iz oblasti popularne psihologije, motivacionih tehnika, jednom rečju – samopomoći, njena knjiga se izdvaja drugačijim pristupom i originalnim, veoma često duhovito napisanim „podučavanjima” i savetima čitaocima.
 

SVETOGORSKI KUVAR ONUFRIJA HILANDARCA

Kulinarske priče o monaškom životu 
 

290 BRUCOŠA NA FAKULTETU INŽENJERSKIH NAUKA U KRAGUJEVCU

Fakultet inženjerskih nauka ove jeseni obeležava jubilej – 55 godina od osnivanja. Od 1960. godine do danas na našem fakultetu preko 5500 ljudi steklo je svoje diplome na različitim nivoima studija, od inženjera prvog stepena do doktora nauka.
 

RISTIĆI: PRIMUS AQUA, NOVI PRODAJNI CENTAR NA AERODROMU

Primus Aqua Doo - otvaranje novog prodajnog objekta u Kragujevcu 
 

ŽELJKO SIMOVIĆ I ALEKSANDAR TOŠIĆ: PRODAVCI VW

 
 Volkswagen je omiljeni brend za Srbe, kao sinonim kvaliteta i dugotrajnosti. Jednom kupljeni VW auto čini vlasnika potpuno zadovoljnim i to na duže staze, pa otuda je VW pleme veoma jako u svetu, a pogotovo u Srbiji. Prodavati VW u Srbiji nije jednostavno, zbog uvek nešto veće cene prema našem standardu koja je potpuna opravdana kvalitetom, ali ova dva prodavca, znaju da potpuno potkrepe činjenicama i nikad da vas ne ostave ravnodušnim.  Željko i Aca su moderni japiji kakvih u Srbiji nema mnogo i u duhu novog vremena rade svoj posao uz win-win strategiju (dobitak i za kupce i za prodavce). Osetim se kao građanin sveta na promocijama koje su kod nas istovremeno sa svetskim sajmovima, a AMARKET to čini često.  Ovaj put je predstavljen VW CADDY, koji je u poslovnoj kategoriji manjih transportera pravo sredstvo za sve zadatke, pa čaki i da porodica ide na odmor. Ko uspe da se jednom domogne VW auta nikad taj brend više neće promeniti. Muškarci, a sve više i žene znaju zašto.
 

SAŠA KOSTIĆ: UDRUŽENJE ŠUMADIJA NA POLJOPRIVREDNOM SAJMU U KRAGUJEVCU

Udruženje odgajivača goveda Simentalske rase”Šumadija” Kragujevac čiji je osnivač i predsednik Saša Kostić na poljoprivrednom sajmu u Kragujevcu 11-13.09.2015 pokazalo je zaista visoko ozbiljan pristup stočarstvu u ovim krajevima. Od komisije sačinjene od uglednih srpskih stručnjaka najbolji odgajivači i njihove krave dobile su pehare, priznanja i novčane  nagrade.