Ubedljivo otvaranje sezone KKK Radnički

 

Kragujevački košarkaški klub Radnički ubedljivo je odigrao premijernu utakmicu Druge lige-Zapad 2 i u neravnopravnoj borbi pred domaćom publikom porazio ekipu Bane iz Raške 115:34 (29:7, 27:13, 28:2, 31:12).

 

Izuzev najiskusnijeg u sastavu, kapitena Glišovića koji je iz poštovanja prema brojnoj publici ipak izašao na teren pola minuta pred kraj meča, doslovce svi izabranici trenera Milojevića dobili su minutažu - i u potpunosti je opravdali, a kretala se od osam minuta Vasilića, do 27 minuta Milosavljevića, najkorisnijeg igrača ove večeri (indeks 27). 

Svi ravnopravno nose epitet junaka pobede, a kao košgeteri, izdvojila se sedmorka "dvocifrenih" strelaca: Ristanović - 19 poena, Milosavljević - 15, Tomašević i Mitrović - po 12, NikolićRadojević iŠamanović - po deset poena. Tik uz njih bili su Arnaut - devet, Knežević - osam, Vasilić - šest, dok je Simić ubeležio četiri poena.

 

Gostujući sastav je nadigran u svim elementima, jedino pariranje viđeno je sa linije slobodnih bacanja, ali su u ostalim segmetnima igrači iz Raške pokazali inferiornost. Kragujevčani su bili nadmoćni u skoku - 50:20, neuporedivo bolji asistenti - 30:7, naposletku kvalitetniji šuteri - dvojke 68%:18%, trojke 5:1.

 

Убаци слике 4

 

Ovaj trijumf domaćina umnogome je odraz nemoći gostiju da pruže jači otpor, ali više od izvojevanog trijumfa Šumadince sokoli to što već od prvog meča uživaju žestoku podršku sa tribina na kojima je bilo nešto manje od hiljadu ljubitelja košarke. Upravo prisustvo sugrađana i njihova snažna podrška, najjači su utisci trenera Nenada Milojevića posle prvih upisanih bodova.

 

Milojević: Pre svega, zahvalio bih se publici što je u ovolikom broju došla, što od samog početka prepoznaje ovu priču Kragujevačkog košarkaškog kluba Radnički. To je večeras najveća pobeda u Jezeru. Više od bodova dobili smo ovako velikim odazivom publike na naš prvi poziv.

 

Analizirajući prikazano, Milojević ističe da ga zadovoljnim čini što je u prvom nastupu uspešno sprovedeno u delo ono na čemu se mukotrpno radilo tokom pripremnog perioda.

 

Milojević: Uz publiku, druga stvar koja je zadivljujuća je ta mladost na terenu koja je napravila ovaj rezultat. To je ta budućnost kragujevačke košarke, najveća vrednost ovog kluba. Bitnije od rezultata je njihovo zalaganje. Željno smo čekali, jako smo trenirali, snažno sve vreme. Moj zadatak bio je da sve to što radimo na treninzima prenesemo na teren. Momci su to ispoštovali večeras, demonstrirali su agresivnost, brzinu, elan, a to je dovelo do toga da rezultat raste iz minuta u minut, bez prestanka 40 minuta. Svi su željno očekivali ovaj meč da pokažu svoj kvalitet, a siguran sam da ćemo iz kola u kolo da igramo sve bolje.

 

Šef struke KKK Radnički napravio je i kraći osvrt na konkurenciju sa kojom će se Radnički nadmetati za lidersko mesto koje vodi u viši rang.

 

Milojević: Ni sam još uvek nisam detaljno upoznao sve rivale. Prvi utisci su da je Požarevac izuzetno dobra ekipa, oni mi nisu nepoznanica. Mitrovica je takođe dobra ekipa, tamo je uvek neugodan teren. Kraljevo ima tradicionalno dobre sastave, iskusne igrače. Sigurno je da će više ekipa da konkuriše za vrh table. Nama je bitno da na svakoj utakmici damo svoj maksimum, da igramo našu igru po kojoj ćemo se prepoznavati, a to je dinamična košarka. Rezultat u tom slučaju sam "dolazi".

Убаци слике 5

U drugom kolu Radnički će biti gost Požarevca (subota, 24. oktobar), a potom slede dve utakmice pred domaćom publikom, ponovo u hali Jezero: Temnić iz Varvarina dolazi 31. oktobra, a Sloga iz Despotovca 7. novembra.