ŠEFIK U RADNIČKOM!

 

Proslavljeni golman Denis Šefik prva je lasta u jatu Vaterpolo kluba Radnički iz Kragujevca pred novu sezonu. On će u kragujevačkom „Parku“ imati dvostruku ulogu, pošto će pored nastupa u prvom timu obavljati i posao trenera golmana svih selekcija.

 

Saradnja je nagoveštena sredinom juna, kada je jedan od najboljih svetskih golmana proveo tri dana u gradu na Lepenici i odradio nekoliko treninga sa mladim golmanima Radničkog, a sada je postignut dogovor i da svoju bogatu igračku karijeru nastavi u klubu koji je, prema njegovim rečima, za kratko vreme postao ozbiljan centar na vaterpolo mapi sveta.

 

- Oduševljen sam kako su me ljudi primili tokom mog kratkog boravka u Kragujevcu. Gde god sam se pojavio, svi su se ponašali prema meni kao da sam igrao za Radnički, a ne protiv njega. Zaista su me ispoštovali više nego na bilo kom drugom mestu. To je bio samo dodatni motiv, a jedan od glavnih razloga je što ću raditi dva posla odjednom. Stvarno se nadam da ću uživati i da ću doprineti afirmaciji, kako golmana, tako i celokupnog kluba – rekao je Šefik.

 

Dojučerašnji čuvar mreže Crvene zvezde i jedan od najzaslužnijih što je taj tim pre dve godine postao šampion Evrope, i u 38. godini ima motiv da se nadmeće u bazenu.

 

- Uvek imam ambicije da budem na vrhunskom nivou, da nije tako ne bih ni branio više. Radnički je u Srbiji napravio jedan jako visok nivo rezultata koji ne bi valjalo prekinuti. Dosta toga zavisi od kluba, ali videćemo, ići ćemo i na Kup i Prvenstvo, dok je u trenutnoj situaciji sve ostalo situaciji nedostižno. Bio bi ogroman uspeh da se u ovom stanju kvalifikujemo za Ligu šampiona – smatra novi golman Radničkog.

 

Za ovo kratko vreme već par golmana Radničkog nametnulo se selektorima mlađih reprezentativnih selekcija Srbije, a nema sumnje da će još više napredovati uz trenera sa gotovo tridesetogodišnjim stažom među stativama.

 

- U Srbiji skoro i da nema trenera golmana, pa sam odlučio da se oprobam u tom poslu. U Kragujevcu sam video nekoliko talentovanih dečaka, sa potencijalom da postanu zaista vrhunski golmani, ali im nedostaje pravi rad. To je najbitnije, uz želju za radom i samopouzdanje – istakao je Šefik.

 

Kragujevčani nisu krili zadovoljstvo što su u svoje redove privoleli fantastičnog sportistu, koji u svojoj bogatoj riznici ima brojne medalje, kako sa reprezentativnih, tako i klupskih nadmetanja, ali i individualna priznanja poput onog za najboljeg sportistu Srbije i Crne Gore, 2004. godine.

 

- Prezadovoljni smo što smo uspeli da se dogovorimo sa Denisom. Pored toga što je sjajan golman, smatram da je i veliki čovek koji može da prenese svoje zavidno znanje i bogato iskustvo na mlađe, u šta smo se uverili tokom nekoliko treninga u Kragujevcu – zaključio je Jugoslav Vasović, sportski direktor Radničkog.