KLINCI RADNIČKOG VICEŠAMPIONI SRBIJE

Generacija 2000. i mlađi Vaterpolo kluba Radnički iz Kragujevca, ostvarila je najveći uspeh u istoriji mlađih selekcija ovog tima, osvajanjem drugog mesta na finalnom turniru Prvenstva Srbije, održanom minulog vikenda, u njihovom „Parku“, gde su bili na korak od šampionskog naslova.

Kragujevčani su u prva dva kola bili prilično ubedljivi protiv Crvene zvezde (10:5) i Banjice (10:6), pa im je u trećem meču za titulu bio dovoljan remi sa beogradskim Partizanom, koji je takođe upisao obe pobede, ali manjom razlikom.

Praktično finalni okršaj ovih rivala u potpunosti je opravdao očekivanja. Sve vreme je vođena žestoka borba, a pitanje pobednika ostalo je nerešeno sve do samog kraja. Sjajnom igrom u drugom poluvremenu izabranici Živislava Živanovića došli su do vođstva od 7:6 početkom poslednje deonice, ali su Beograđani potom preokrenuli za, ispostavilo se, konačan rezultat (8:7). Imali su i domaći nekoliko prilika za izjednačenje i sasvim zasluženu titulu, ali znatno iskusnija ekipa „crno-belih“ nije poklekla.

Šampionska titula bila bi ogroman uspeh za mladu kragujevačku vaterpolo školu, ali to svakako jeste i srebrna medalja, s obzirom na to da ovi dečaci treniraju tek par godina, za razliku od rivala koji su davno načinili svoje prve zaveslaje. To što se mladi vaterpolisti Radničkog već sada i više nego ravnopravno nose sa najjačim timovima, samo je još jedan od pokazatelja da se u klubu radi dobro i napreduje munjevitim koracima.

„Srebrni“ klinci Radničkog su: Pavle Gavrilović, Aleksa Đurđević, Nemanja Stanojević, Vukašin Ganić, Luka Vulović, Ivan Bogdanović, Jovan Radovanović, Dušan Pantelić, Jovan Tanasijević, Luka Dimitrijević, Uglješa Panić, Novak Bojović, Filip Milutinović, Petar Popović i Nikola Čkovrić.

 

Treće mesto pripalo je Banjici, posle trijumfa nad Crvenom zvezdom (7:6), koja je ostala bez bodova.