ŠEFIK TRENIRAO MLADE GOLMANE RADNIČKOG

 

Mladi čuvari mreže iz vaterpolo škole Radničkog imali su čast da odrade četiri treninga sa jednim od naših najboljih golmana, Denisom Šefikom, koji je na poziv čelnika kragujevačkog kluba stigao u „Park“ da oceni rad i odredi smernice za dalji napredak.

Sportski direktor Radničkog, Jugoslav Vasović, zahvalio se dugogodišnjem trofejnom reprezentativcu što je prihvatio poziv i došao da pomogne.

- Smatram da je Šefik, pored toga šta je sjajan golman, veliki čovek koji može da prenese svoje znanje na druge, što smo se i uverili već za ovo kratko vreme. Nadamo se da ćemo sa njim nastaviti saradnju u nekom drugačijem obliku. U planu su slične akcije, sa još nekim igračima, ali je problem što su reprezentativci zauzeti i trenutno ne mogu da nam pomognu – otkrio je Vasović.

Šefik je istakao da su upravo veliko prijateljstvo sa Vasovićem i napori koje Kragujevčani ulažu bili razlozi što je prihvatio poziv.

- Kragujevac je za kratko vreme postao ozbiljan centar na vaterpolo mapi sveta, koji jako dobro funkcioniše i stvarno mi je zadovoljstvo ako mogu da pomognem na bilo koji način. Drago mi je što je na bazenu dosta dece, vlada pravi sportski duh, svi žele da rade, a ima i dosta potencijala – smatra Šefik.

On je dodao da Radnički napreduje munjevitom brzinom i da se mlađim selekcijama posvećuje izuzetno velika pažnja.

- Klub je nedavno stvoren i nije lako napraviti bazu golmana i igrača, ali mislim da ljudi ozbiljno rade i da će to ići na sve viši i viši nivo. Što se golmana tiče, za ovo kratko vreme video sam da imaju te golmanske pokrete, dok bi trebalo nadomestiti neke nedostatke u radu. Ja ću sigurno dolaziti još češće da im pomognem koliko mogu – zaključio je Šefik.

Na licima desetak golmana različitog uzrasta moglo se videti veliko zadovoljstvo što im savete deli čovek koji je osvojio sve što se osvojiti može i idol mnogih od njih.

- Rad sa vrhunskim golmanom kakav je Šefik mi mnogo znači. Imali smo priliku da od njega naučimo mnogo novih stvari i voleo bih da nas trenira duže. Za kratko vreme pokazao nam je šta bi trebalo unaprediti u tehnici i uneo neke novine. Nadam se da ću kroz rad sa njim još više napredovati i da ću i naredne godine dobiti poziv za nacionalni tim – rekao je Veljko Đerković, prvi reprezentativac koji je ponikao u školi Radničkog.