10. JoakimInterFest: VREME TIŠINE, program...

 

Deseti međunarodni pozorišni festival JoakimInterFest održaće se u kragujevačkom Knjaževsko-srpskom teatru od 7. do 15. oktobra pod sloganom „Vreme tišine”.

 

Selektor festivala Željko Jovanović, pozorišni kritičar i umetnički direktor Pozorišta na Terazijama odabrao je za takmičarski repertoar smotre osam predstava iz Srbije, Nemačke, Hrvatske, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

 

Festival otvara predstava „Kainov ožiljak” Šabačkog pozorišta, sutradan je na repertoar „Mrešćenje šarana” Narodnog pozorišta iz Banja Luke, 9. oktobra nastupiće BNP Zenica sa komadom „Pukotina” a posle njih festivalska publika će biti u prilici da pogleda autorski projekat „Sećanja” Bena Lehmana iz Berlina. Ansambl „Planet art” i „Egzit teatar” iz Zagreba izvešće predstavu „Plamen”, posle njih nastupiće „Bitef teatar” sa „Život Stoji, život ide dalje, a domaćin KST 13. oktobra izvešće svoju predstavu „Proincip superstar („Mesečari”), dok zvaničnu konkurenciju smotre „zatvara” BDP sa komadom „Palilulski roman”. U čast nagrađenih, 15. oktobra domaćin će odigrati predstavu „Pidžama za šestoro”.

 

Članovi žirija 10. JoakimInterFesta su: Pjer Valter Polic, reditelj (Nemačka),

 

glumica i rediteljka Dragana Varagić (Srbija) i Trajče Kacarov, dramaturg iz Makedonije. Voditelj razgovora je Spasoje Ž. Milovanović, dramaturg.